Lukáš Vojtek

Kdo za to může a kdo s tím co udělá?

5. 10. 2012 21:03:43
Situace v zemi České se neuvěřitelně vyhrocuje. Rozevírají se nůžky mezi spokojenými a nespokojenými lidmi. Byť se snažíme všemožně dostat na západ, drtí nás východní vzor. V Rusku je přeci jasně viditelná linie, vedoucí mezí absolutním bohatstvím oligarchů a nuzným občanem na okraji Moskvy. U nás to začíná být stejné, možná horší. Nebudu se tady rozepisovat o tom, kdo za to může, spíše by mne zajímalo, kdo s tím co uděla, kdo je schopen jakékoliv akce?

Tištěné noviny si člověk koupí a na zprávy si může zanadávat maximálně v hospodě. U internetových zpráv je nesporná výhoda projevu diskutujících, ale poslouchá (čte?) nás někdo? Denně čtu velice zajímavé postřehy, ale zajímají někoho z vrchu? Mám obrovský pocit marnosti, cokoliv píšu, píšu pro lidi, ale co dál? Kam dál?

Sám mám občas pocit, že bych hodně věcí udělal lépe, nebo ve mně cykluje a vibruje obří nesouhlas s tím, co se právě děje. Ale co s tím? Já se tady vypíši, projevím emoce...uklidním se. Je ticho, je klid. Je po problému.

Kdyby se všichni diskutující zvedli od svých stolů a šli říct svůj názor někam na patřičné místo, následovala by jistě zajímavá reakce. "Kdo za tím stojí," ptali by se.

A já se ptám těch pár nadšenců, co mi z principu odpoví do diskuse, co ho štve a co by s tím byl ochoten udělat. Jinak vidím diskusi jako nepodnětnou. Bohužel. Problém se vyřídí pouze v útrobách rotujícího serveru;-)

Do toho!

Autor: Lukáš Vojtek | karma: 16.72 | přečteno: 1052 ×
Poslední články autora