Tomio Okamura na Hrad? Proč ne?!

Podle očekávání se stal po víkendu senátorem za Zlínsko pan Tomio Okamura. Jak se v Česku dalo očekávat, právě jeho kandidatura do senátních voleb zvedla vlnu ohlasů více-méně záporných. Ještě ostřejší kritiky se pak dočkal za oznámení své oficiální kandidatury na post Prezidenta České republiky.

Nepatřím rozhodně mezi lidi, kteří se rádi přehrabují v politice, ale jako součást této společnosti se občasné konfrontaci názorů nevyhnu. Každé ráno se budím v autě po cestě do práce. Krátkou a nudnou cestu mi zpestřuje rádio Impuls, kde se často ptají lidí na jejich názory k současnému tématu. Podle očekávání bylo dnes na řadě téma "Okamura". Názorům některých přemoudřelých spoluobčanů jsem se nestačil divit. Polovina lidí odsuzovala Okamuru, druhá polovina odsuzovala Čechy a jejich soudnost.

A je mi z toho smutno.

Myslím si totiž, že lidi neumí skousnout fakt, že pan Okamura se narodil v Tokiu a má pro toto místo typicky šikmé oči. Nesouhlas je totiž, dle mého názoru, projevem určitého druhu rasismu. O kolik větší právo na kandidaturu v této zemi má ekonom, který většinu života prožil a prožívá v USA? Pan Okamura přeci žije téměř bez přestávky již přes 30 let v ČR. Stal se populárním, ano, některé jeho projevy jsou hodně populistické, ale čí nejsou?

Nedokážu posoudit vhodnost jeho kandidatury, ale nelíbí se mi názor lidí, kteří o Tomio Okamurovi neví víc, než prezentuje televize a na základě tohoto ho odsoudí. Mám pocit, že lidem by prostě vadil fakt, že ve školních třídách by na zdech visel usmívající se Japonec:-) O politice to není. O schopnostech už vůbec ne.
A vzhledem k tomu, že tento stát se řítí už několik let kolmo dolů je jasné, že nutně potřebujeme změnu. RADIKÁLNÍ ZMĚNU. A jaká změna je víc radikální, když Českou republiku na chvíli povede Japonec?

 

Tomio Okamura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tomio_Okamura

Tomio Okamura očima reportérů: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/212452801240008/?index%5B%5D=191221&x=74&y=18

Autor: Lukáš Vojtek | pondělí 22.10.2012 10:57 | karma článku: 39,59 | přečteno: 5459x
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3857x
Docela obyčejný člověk s dost možná tím nejobyčejnějším názorem na dění kolem. Kdybych měl všechno dusit v sobě, byl bych nervózní a nevrlý.