Okamura vyhozen z kandidátky. "Někdo" se ho zřejmě bál.

A už jsou toho plné noviny, zatím jen ty internetové. Trio vážnějších kandidátů do přímé volby Prezidenta bylo vyškrtnuto z kandidátky. Vševěd Okamura, rebelka Bobošíková a zamlklý Dlouhý tak do bojů o výživné křesílko nezasáhnou. Kdopak asi stojí za konspiraci s hlasy, která jednak způsobila pokřivený pohled na trio kandidátů, a v další řadě také na samotnou přímou volbu hlavy státu?

A možností se nabízí několik. Vymyslet můžeme cokoliv, polemizovat se dá o čemkoliv. Honí se mi ale hlavou jediné jméno, které bylo přímo v ohrožení. Jan Fischer.

Nejenže vyjádřil svou obavu, ale přímo naznačil, že Tomio Okamura by byl jistě vhodným kandidátem a rozhodně úspěšným. Velice rád ho označuje za populistu, což z jeho úst zní směšně. Za panem Fisherem stojí kompletní pražská prominentůra. Ta má ke svým Sicilským bratrům hodně blízko a mnohdy si s nimi nezadá. Nechci očerňovat pana Fischera, jen se mi nelíbí jeho pokřiveně neupřímný boj prostřednictvím předražené kinokampaně, která je, myslím, silně populistická!

Netuším, kdo stojí za podvody s hlasy, jestli opozitní voliči nebo snad sami kandidáti, těžko říct. Jisté je, že tento způsob volby hlavy státu nefunguje jak má. Rozhodně není domyšlený. Domnívám se, že lepší by byl způsob dvoukolových kandidátek, kdy stejně jako u voleb parlamentních, zaškrtáváme své favority. Z těch by se celkem snadno rekrutovali kandidáti, které by volilo nad 50000 občanů po kontrole dokladů.

Jsem zvědavý, kdo bude další na řadě. Všichni tři, co se nejspíš budou cítit poškozeni (očekávám jejich vyjádření), se mohou odvolat, respektive dát rozhodnutí k soudu. Obávám se ale, že právě soudy jsou jednou z mašinérií, nad kterými "spravedlivě" bdí Fischerovi hoši.

Tak jste se alespoň snažili, pánové a dámo. Škoda, alespoň v případě paní Bobošíkové vidím v odvolání naději. Přeci jen, přišla asi jen o 15% hlasů. Ostatní "podvodníci" přišli skoro o 50% hlasů.

Celkem by mne zajímal Váš názor, myslíte si, že tohle je dílem náhody, nebo někdo šikovně zapracoval?

Autor: Lukáš Vojtek | pátek 23.11.2012 15:25 | karma článku: 36,54 | přečteno: 4392x
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3857x
Docela obyčejný člověk s dost možná tím nejobyčejnějším názorem na dění kolem. Kdybych měl všechno dusit v sobě, byl bych nervózní a nevrlý.