Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nespavec

6. 10. 2012 3:22
Proč by s tím

někdo něco dělal?Je na každém z nás zda zvedne zadek a udělá něco pro to aby se měl líp!!

0 0
možnosti

strycek-Joe LLC

6. 10. 2012 0:05
Jak je vidět, i názory uvnitř serveru vadí

proto je naplánováno zničení svobodných diskusí.

1 0
možnosti

Politicky korektní lež

5. 10. 2012 22:58
i na západě jsou nůžky velmi rozevřeny

0 0
možnosti

kuča

5. 10. 2012 22:54
Pane kolego.......

:-)......stejně jako první diskutující jsem se za špatného počasí zúčastnil ostravské akce a dalších. Poslední manifestace v Praze byla velmi slušná, myslím účastí i průběhem. Ale sledujete to v tisku a v diskusích pod blogy. Už ten výraz "odborový boss" je dehonestační a okamžitě vyvolává negativní emoce. Média a placení diskutéři dokážou udělat z lidí, kteří by se chtěli mít o trochu lépe, hlupáky, kteří sednou na lep těmto bossům. A hned se hledá kvalita jejich hodinek, s kým spala jejich babička atd. Nakonec to většinu lidí otráví, sedí doma a nadávají na netu. A to je cíl! Ti méně informovaní, ačkoliv se tváří, jako znalci světa, by měli vědět, že minulý týden proběhly ve všech velkých městech našich německých sousedů manifestace, proti rozvírajícícm se nůžkám, mezi bohatými a chudými, s požadavkem zdanění bohatých 75 %! A srovnejte si příjmy jejich a naše také ceny elektřiny!!!

2 0
možnosti

kuča

5. 10. 2012 22:57
Re: Pane kolego.......

:-)......doplnění ....A srovnejte si příjmy jejich a naše a také ceny elektřiny ! ČEZ vyváží, levně do světa prodává a nám, hlupákům vysvětluje, že to tak musí být. !!

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

5. 10. 2012 22:01
Než začnete řešit problém

mohl byste doložit, že opravdu existuje? Tedy nějaká data, ze kterých je zřejmé dramatické narůstání rozdílů mezi bohatými a chudými?

-

Tím nechci říct, že to tak není. Jenom nevím, jestli to tak je, případně jak dramatická je ta tendence. Takže pokud někdo má o tomto jevu dobré údaje, mohl by je sem přiložit?

-

Já jsem z tohoto článku http://www.finance.cz/zpravy/finance/283079-prijmove-nuzky-se-ve-svete-porad-rozeviraji/ vyrozuměl, že ještě v roce 2010 jsme na tom byli ve srovnání se světem velmi dobře. Tedy pokud za "dobře" se považuje, že jsou malé rozdíly mezi příjmy.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

5. 10. 2012 22:25
Re: Než začnete řešit problém

Mimochodem, CIA má nejčerstvější údaje z roku 2009. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2172rank.html

-

Tahle CIA je pro mě velkým zklamáním, kdejaký bloger na iDnes má lepší údaje. ;-)

0 0
možnosti

joserpor

5. 10. 2012 21:52
Není to tak dávno, co Nejvyšší odborář

řekl, že lidé nechtějí stávkovat, protože jejich zaměstnavatelé se k nim většinou chovají solidně.

Vidíte tu schzofrénii ? Většina lidí je naštvaná, na co naštvaná ? Zaměstnavatelé se chovají solidně, v létě byly 3 miliony Čechů na dovolené u teplých moří, parkoviště před markety jsou plná naleštěných aut, hospody a vinárny o víkendech praskají ve švech, důchodci vypadají dobře a spokojeni, Nečasova  vláda zavírá defraudanty jak na běžícím pásu.

Vzorek nespokojených představují např.moji spolupracovníci.Připadá mi, že mají až chorobnou nenávist k současné vládnoucí garnituře, hluboce touží po jejím zmizení z povrchu zemského a očekávají s nadějí vládu ČSSD a KSČM a pak přijde  ten zlatý věk, poloviční pracovní povinnosti, dvojnásobný plat.

Každý nespokojený by si měl uvědomit, že životní úroveň závisí na výkonu ekonomiky - továren, a s tím má současná vláda jen málo společného - to je přece součet všech vlád za desetiletí, chyba je spíš v přehnaných ambicích lidí než v současné vládě.

2 0
možnosti

bednarik62

5. 10. 2012 21:48
Jestli

ta situace nekoření v realitě, že ČSSD vystupuje jako radikální komunistická strana a svými štvavými a krvežíznivými postoji a slovy neodpuzuje slušné a zejména uvažující lidi, kteří by jim jinak dali hlasy. Realita je vždy někde uprostřed, tedy ne ČSSD a ne ODS//TOP,, chce to tolerantní politiku, společný a ne nepřátelský postup proti vážným těžkostem evropské krize. Socialisté všechno svádějí na ODS a nezaujímají věcný postoj k objektivním, námi nezaviněným ekonomických trablů. ČSSD nemůže naprosto a vůbec nic slibovat, protože na splnění svých fantasmagorií nebude mít ŽÁDNÉ FINANCE--- ale může tak akorát natisknout vagony bankovek a vyvolat katastrofální inflaci. A tu odnesou výhradně slušní lidé -- šetřílci, kteří přijdou o všechny úspory.

0 0
možnosti

repanak

5. 10. 2012 21:40
Rozevírání nůžek

přímo vyvěrá z podstaty tržního hospodářství, pokud není vhodným způsobem regulován. Bohužel nic lepšího než tkzv. Sozial-markt Wirtschaft nevymyslíte. Situaci výrazně zhoršuje - alespoň pro nás - globalizace. Položte si však otázku - nejsou ti Asiaté jako Jihokorejci lepší a výkonnější než my?

0 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

5. 10. 2012 21:13
Autore

já jsem zvedl zadek v na podzim 2011 a šel jsem na demonstraci pro alt v ostravě. V mrazu spolu se mnou zvedlo zadek dalších 300 lidí. Letos na jaře jsem byl na demonstraci v ostravě Holešovská výzva. Celé náměstí bylo zaplněno. A do prahy jsem na velkou odborou stávku nejel, nebot jsem měl po noční. ještě doám k článku, že diskutérům říká angažovaní občani:-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS