Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

CortaCircuito

23. 10. 2012 14:20
Proč ne?

- Třeba proto, že ten člověk je naprosto nedotčený realitou - rozumí možná svému malému obchodu, možná dokonce párkrát zašel do parlamentu a senátu a "trochu ovlivnil něco" co se týkalo jeho branže. O ostatních věcech ví možná jen to, že

- Je to pošuk, který pro popularitu klidně vylije vaničku i s dítětem... krásnou ukázkou je jeho útok na vše co v 99.9% případů funguje v pořádku ... ale by to zrušil jenom proto, že to v jednom okrajovém případě selhalo. (Soudy, dávky, exekutoři).

- Je naprosto nepolíbený právním řádem české republiky, ústavou a organizací státní správy... vůbec se netají tím, že by prováděl opatření, která jsou v naprostém rozporu s ústavou. V podstatě prohlašuje, že by se choval jako nějaký císařpán...

1 0
možnosti
A

aldaliny

23. 10. 2012 14:03
Proč ano? Proč ne?

Neříkal bych tomu hned rasismus nebo jakýkoliv jiný marasmus...Vzpomínám si jak babička vyprávěla o "Tatíčkovi" Masarykovi a at se to někomu líbí nebo nelíbí Češi jsou tradiční. Upjatí na tradice. I když by bylo normální aby schopný člověk jako T. Okamura je , stal se prezidentem...

Pokud vím panuje přesvědčení že pocházíme z opice....Pokud vím tak u opic je jeden vůdčí samec a jeho harém opic... Normální by bylo kdyby jsme i my žili jako ty opice (máme to přeci v genech...)

Nežijem tak. Nevím jestli to je dobře nebo špatně , ale je dnes normální že žijeme v párech a na vícečlenné soužití se koukáme skrze prsty...A asi nikdo z čechů nechce se koukat sám na sebe skrze prsty.

Prezident je sice hlava státu , ale když tak koukám tak je to jen figurka,která nemá šanci na větší úspěch čemukoliv vzdorovat.

I přesto všechno si nedovedu představit že by hlavou státu republiky byl Japonec, Eskymák,Rus,Američan....

1 0
možnosti
MB

MaBla

23. 10. 2012 13:11
Také mně přišel email s odkazem na tento článek.

Pokud je to součást kampaně pana Okamury, pak je to další důvod, proč ho volit nebudu.

0 0
možnosti
VM

Vladimír Mlynář

23. 10. 2012 12:36
Tomio Okamura

T.O. je jistě sympatický člověk, úspěšný podnikatel a to zejména pro svoji vrozenou ctižádostivost a houževnatost, kterou patrně  dostal do vínku díky své částečně asijské krvy . Jen velmi pochybuji o tom, zda právě , úspěch kterého dosáhl v oblasti svého podnikání a jeho ctižádost  a houževnatost,  je dost,  pro prezidentskou  funkci o kterou usiluje. Chybí mu především zdravá sebereflexe, pro jejíž absenci není schpen rozlišit, kde je rozumná  hranice pro jeho usilování.  Posezení  v senátu, mu umožní o věcech více přemýštet, takže je pro něho samotného, jeho senátorské křeslo prospěšné. Jinak tam bude zbytečný, jako všichni ostatní jeho spolusenátníci.

Nemohu závěrem mého příspěvku jmenovat  bohužel nikoho, koho bych na hradě viděl raději, než Tomio Okamuru, protože mezi kandidáty se nikdo takový nenachází. Počínaje soudruhem Fišerem, přes strýčka Zemana  a konče opravdu nenahraditelnou  dvojicí  bosorek Bobošíkovou a Samkovou.

0 0
možnosti
JP

Papez

23. 10. 2012 12:32
Nevim proc mi prisel mail s timto blogem !

Patrim mezi ty, kterym prisel mail s timto blogem na pracovni adresu. Ze to bylo soucasti neoficialni kampane pana Okamury? To by odpovidalo jeho metodam:) U mne ale nepochodi, protoze patrim k jeho kritikum.

http://janpapez.blog.idnes.cz/c/239013/Tomio-Rocky-Okamura-chranenec-kmotru-nebo-uzitecny-pitomec.html

1 0
možnosti
ABV

BioMamma.cz

23. 10. 2012 12:19
Radikální změna by byla ŽENA

Navrhuji jinou, dostatečně radikální změnu: ženu-prezidentku. Podporuji Táňu Fischerovou (http://www.prezidentka.cz) ..

0 0
možnosti
H

hanah7

24. 10. 2012 23:23
Re: Radikální změna by byla ŽENA

Proboha proč? Slyšel jste o ní něco, když byla poslankyní ?

0 0
možnosti
C

czppk

23. 10. 2012 11:59
trochu nechápu postup autora

Před chvílí jsem dostala mail na pracovní adresu s odkazem na tento článek. Vůbec nechápu, co tím bylo zamýšleno - zvýšení sledovanosti článku? Nebo má snad autor nějaké tajné informace o mém smýšlení? Jako že bych třeba pomocí našich klientů (osob se zdravotním postižením) dopomohla p.Okamurovi k prezidentskému křeslu? Co dělá nebo nedělá pan Okamura je mi šumák od té chvíle, kdy jako mluvčí asociace (či toho druhého uspořádání) cestovních kanceláří nebyl schopen odpovědět (i přes urgence) na mé 2 maily. Beru ho tudíž jako nespolehlivého člověka a mluvku - naštěstí nekandidoval za náš obvod. Takže pane autore - neobtěžujte mne nevyžádanými maily -  pokládám se za tolik gramotnou, že si dokáži v rámci tohoto tématu vyhledat a přečíst to co chci já a co mne zajímá - a věnuji se tomu v soukromí a ne v pracovní době.

3 0
možnosti
J

judi01

23. 10. 2012 12:16
Re: trochu nechápu postup autora

Také jsem dostala tento odkaz na pracovní email, zajímavé....:-(

3 0
možnosti
H

habásko

23. 10. 2012 11:55
Byla by ho tam škoda....

... protože v našem  ústavním pořádku toho prezident moc nemůže. Předseda vlády nebo poslanecké sněmovny, ano, ale právě na prezidenta je ho škoda.

0 0
možnosti
G

garbargar

23. 10. 2012 9:46
Jeho oči mi teda fakt nevadí ...

Jaké má pak Okamura oči mi celkem nevadí a že je v této zemi potřeba změna s tím také souhlasím, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že tou potřebnou změnou je osoba pana Okamury. Pravda pana Okamuru osobně neznám,ale to vlastně žádného z kandidátů na prezidenta, takže si jako většina našich občanů budu muset vybrat podle toho jak se prezentuje na veřejnosti a v médiích a jak na mě působí ... no a pan Okamura na mě působí jako všeuměl, který umí a rozumí všemu, ale pořádně vlastně ničemu ... prostě učebnicový populista a těch tu máme v různém "vydání" víc než dost ... To už by možná byl leší kandidát Chuck Norris - ten umí taky všechno, jenže něco dokonce dvakrát ;-)

2 0
možnosti
IH

misaviki

22. 10. 2012 13:35
.

Jaký on je Japonec :-/ má trošku jiné oči, ale jinak má do asiatů obecně velmi daleko - vlasama, vzrůstem, stavbou postavy. Vypadá trochu jako můj bývalý přítel, který neměl jako předky žádné asiaty. Taky sám někde říkal, že když v Japonsku řekne, že jej v ČR považují za Japonce, tak se tomu Japonci velmi diví. Myslím, že to má těžké, tady jej považují za Japonce, tam za Evropana. Taky by mě zajímala jedna věc - v souvislosti s ním je používáno slovo populista. A všichni jak ty ovce to opakují. Akorát nevím proč.

5 0
možnosti
S

Smrť

22. 10. 2012 14:05
Re: .

Protože vyslovuje názory, které jsou mnoha lidem blízké... a když někdo říká něco, s čím spousta lidí souhlasí, pak se vžilo odpůrci oblíbené slovo "populista";-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3857x
Docela obyčejný člověk s dost možná tím nejobyčejnějším názorem na dění kolem. Kdybych měl všechno dusit v sobě, byl bych nervózní a nevrlý.