Diskuse

Proč nám kradete naše peníze, vy hyeny!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pokaseda

25. 10. 2012 10:36
Hyena

a dalšíí větu píši velmi nerad. Bohužel jsem usoudil, že nazvat někoho hyenou je hnusné. Podle starých zvyklostí, že jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá a nebo že na hrubý pytel se musí dát hrubá záplata.

Tak v tomto smyslu musím říci, že to co jste napsal je nesporný důkaz,že hyena v přeneseném smyslu jste vy pane autore. Vím, že jsem skutečným hyenám ublížil.

Budete -li mít štěstí jako já, dočkáte se vysokého věku, potom bude-li se morálka vyvíjet jak v poslední době, tak vám stejní grázli jak jste vy budou na počkání kroutit krkem a od komunistických potentátů za to budou dostávat vyznamenání.

 Vaším statečným názorům ČEST.

0 0
možnosti

plooter

25. 10. 2012 11:15
Re: Hyena

Děkuji za Váš komentář. Jste tedy muž v pokročilém věku, proto Vaši krátkozrakost omlouvám. Kdybych se měl totiž zachovat jako jste se zachoval Vy, musel bych Vás chtě-nechtě, nazvat GRÁZLEM. Hájím Vás a Vaše zájmy, přesto mi nadáváte do grázlů, musím si holt udělat o Vás patřičný obrázek. A momentálně je mi smutno z Vás.R^

0 0
možnosti

assco

25. 10. 2012 7:40
to je katastrofa kam naa dovedla.moralka z dob komunizmu

Nekradte nase penize... Muzete mi to prosim vysvetlit? Kdo krade? Papalasi. Jak kradou? Nechteji mi zaplatit plomby a musim je platit sam... Za koho rozhoduji papalasi? Za VZP, ostatni pojistovny jsou soukrome. Co udelam ted? Podivam se jake jsou podminky jinde.... Mimochodem... Zdravotni system stoji hodne take muzi ve vasem veku kteri se predvadeli na motorce/lyzich/adrenalinovem sportu atd... atd... Delat kvuli plombe co mam v puse tri za pul zivota revoluci ..... A tahat do toho dokonce "ty duchodce na nez doplaime". Predpokladam, ze jiz za nedlouho mezi duchodci budou vasi rodice, kteri vam, svete div se, dali zivot....

0 0
možnosti

plooter

25. 10. 2012 9:01
Re: to je katastrofa kam naa dovedla.moralka z dob komunizmu

Pokud si přečtete článek a nejste si jistý, o čem vlastně je, nediskutujte. Mohl byste působit směšně, což momentálně působíte;-)R^

0 0
možnosti

Josef Kobylka

24. 10. 2012 14:25
Neurážejte hyeny. Jsou to velmi užitečná zvířata, která

Vás nikdy o nic neokradla, ani neokradou. To dokáží jedině lidé. Za urážku hyen dávám RvRvRvRvRv

0 0
možnosti

plooter

24. 10. 2012 14:27
Re: Neurážejte hyeny. Jsou to velmi užitečná zvířata, která

Omlouvám se všem hyenám světa, krom těm našim:-)

4 0
možnosti

Streit

24. 10. 2012 13:58
Protože

Šéfem správní rady VZP je Marek Šnajdr:

http://streit.blog.idnes.cz/c/121319/Marek-Snajdr-by-nemel-vyskakovat.html

A ředitelem Horák dosazený Rathem... :-/

0 0
možnosti

dr toopee

24. 10. 2012 15:46
Re: Protože

ano, je to tam banda, z níž je člověku málem na zvracení. horáka si - pravda - příliš nevybavuju, ale z pana šnajdra se mi zvedá kýbl

0 0
možnosti

jmajaku

24. 10. 2012 13:27
Hyeny

Asi jsem smutný stejně jako autor článku. Jsme národ diskutérů,kteří u piva a doma ví jak na to,ale skutek utek.

Národ má takové vedení jaké si zaslouží.Právdoláskaři s objímáním a velkou náručí to nevyřeší.Potřebujeme

nové zákony,které donutí tu partu mafiánů a hyen obrátit kapsy a zjistit kolik nakradli,peníze vrátit a  podle zásluhy hochy" kteří spolu mluví " poslat i s mafiány do chládku.Až se vyčistí chlév a nebude obava že se vše rozkrade budu pro registrační pokladny všude a pak snad národ pochopí,že vyžadovat účtenku znamená peníze i na zdravotnictvi a bezplatné školství.Vše co projde bankovním účtem se nedá odnes v krabici a poslat do daňového ráje.No a že si mladí budou ukládat peníze na lepší důchod a péči ve zdravotnictví ve stáří, je jasné.Ale ne teď -to je rovnou dávají do kapsy pana Kalouska a jeho mafiánských hyen.

3 0
možnosti

plooter

24. 10. 2012 13:41
Re: Hyeny

Dobře napsáno, souhlasím.

Nemyslím si, že bychom potřebovali nové zákony, potřebujeme se jen vrátit k základním normám jako jsou slušnost a víra v dobrou věc. Bohužel tento faktor vymizel a zůstali nám jen politici pro pláč. Volby jsou nutné, smutné je, a to převelice, že stačí, aby přišlo k volbám 16% lidí a stejně platí. Celé je to voľaké smutné...R^

2 0
možnosti

Gmurr

24. 10. 2012 12:49
ja bych se misto nadavani koukla

jak je to jinde. Kolik se plati za plomby v ceskem okoli. A ze se rozkrada? To nejen ve zdravotnictvi.

0 0
možnosti

plooter

24. 10. 2012 13:00
Re: ja bych se misto nadavani koukla

To mi přijde jako...nechutná? Tak já už neuvařím....

Já si to zaplatím, vydělávám dost, ale jsou tady také staří, kteří mají být zajištění z těch rozkradených peněz!! Těm řekněte: "Co tady šišláte, kde máte zuby? Víte co to stojí v USA? Nefrflejte a plaťe, však to tady je solidní."!!

4 0
možnosti

osvobozeni

24. 10. 2012 12:19
Děkuji, snad jsem pochopil text, na rozdíl od čtenářů

udatně bránících výhody, které nám dává např. ona VZP nebo jiné další skvělé zdravotní pojišťovny.

V Austrálii existují 2 - slovy: "dvě", zdravotní pojišťovny. Medicare a Medibank. Medicare je pro Australskou veřejnost (Medicare is Australia's publicly funded universal health care system,) a Medibank pro všechny ostatní (Greate cover, easy claims, we'll tell it like it is - that is Madibank).

Nikdo tam nevyhazuje peníze na pitominy, a rozhodně nemám pocit, že by zrovna Austrálie byla nějaký socialistický ráj. Nicméně vybrané peníze jsou do zdravotnictví a ne politikům, kteří je následně přerozdělí.

Je povinností státu - proto si ten stát platíme - ochránit svoje občany nejenom před, násilníky, podvodníky, lichváři, nepoctivými obchodníky, ale zrovna tak před zvůlí, arogancí, neschopností a kurupčením vlastních úředníků a volených orgánů - politiků. - A děje se to? Neděje!

11 0
možnosti

vic7859

24. 10. 2012 22:43
Re: Děkuji, snad jsem pochopil text, na rozdíl od čtenářů

Dekuji za clanek. R^R^R^

0 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

24. 10. 2012 12:11
Takže když půjdu na preventivku

a budu potřebovat plombu, tak odejdu s dírou v zubu protože nebudu mít na zaplacení(budu zrovna bez práce) ani té obyčejné plomby.

0 0
možnosti

plooter

24. 10. 2012 12:16
Re: Takže když půjdu na preventivku

Do křesla si bez složení vratné zálohy nesednete:-) A protože za plombu bude 400 a v čekárně bude 12 pacošů a do huby si nevidíte a plně věříte zubařovi..zače se to sekat bez rozmyslu a plombu si odnesete pokaždé...400 domů se hodí ;-)

0 0
možnosti

rachitico

24. 10. 2012 12:04
Autore

Problém je v tom, že stát nezvýšil platby za své  pojištěnce už asi 5 let. DPH na léky stouplo o 5 / ?/ procent. Většina léků šla cenově nahoru, populace stárne, systém se stává neufinancovatelný....Amalgamové plomby neměly být vůbe hrazeny už 20 let, tak jako nejsou hrazeny nikde ve světě.Konec socialismu , alespoń u zubaře.V případě plomb vás nikdo neokrádá. Otázkou je proč máme tolik pojišťoven, když neposkytují komerční pojištění, k čemu je iZIP...atd.

2 0
možnosti

plooter

24. 10. 2012 12:34
Re: Autore

Ještě jednou na vysvětlenou. Souhlasím s tím, co jste napsal. Ale kdyby se všechny ty rozkardené peníze vrátili zpět do zdravotnictví, byl by i nadále systém neufinancovatelný? Můj skromný odhad rozkradených peněz společností VZP a dalšími se jistě bude pohybovat kolem 50 miliard? To už je balík, který by mohl spustit lavinu, která by ve finále mohla přinést nějaký zisk do státní pokladny, nebo ne? Tím myslím zdravotní péči, tím výkonější zaměstnance, obecně lepší nálada, vyšší produktivita a tím i zvýšená produkce, lidi by nebyli zlomení....vše je o penězích.

;-€

2 0
možnosti

pitbulek

24. 10. 2012 11:52
údiv

nevycházím z údivu jak tady všichni diskutující se snaží autora přesvědčit že to je kapitalismus ale nikdo opakuju nikdo se nezastaví nad smyslem toho blogu který zcela jasně poukazuje na zlodějinu od hlavy až po paty našich rozmilých vládnoucích bossů kteří maj tak ohromné majetky že to uráží nás kteří to zaplatili ze svých kapes a kteří jsou naprosto bezmocní cokoli změnit. Podle mě by snad pomohla intervence mimozemšťanů kteří by tyto hyeny odklonily někam mimo naši sluneční soustavu a zavedli by tady přísný řád kontrolovaný nezávislými dozorčími a až by se češi naučili slušnosti tak by nám opět předali vládu a odkloněné by nechali vládnout sami sobě někde jinde. přeji všem krásné sny.

6 0
možnosti

plooter

24. 10. 2012 11:53
Re: údiv

Děkuji, první pochopení článku. A já si myslel, že se tady na idnesblogu pohybuje inteligentní většina (bez urážky).

1 0
možnosti