Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Jsme Češi a jen menšina z nás vnímá církev jako svého přítele. Důvěryhodnou církevní autoritou pro nás zůstává mistr Jan Hus, nikoli např. Vlk v rouše Beránčím. Bohužel ani mistrova oběť nejvyšší nepomohla odvrátit církevní hodnostáře od mamonu.

7 2
možnosti
JT

A je důvod k obavám, jakým mechanismem k převodu dojde - a kolik majetku se odkloní bůhvíkam.

6 2
možnosti
Foto

Pane autore, i mne by zajímalo, naco jdou mé daně, to by bylo mít měsíční vyúčtování našich daní, restituce byste asi vnímal jinak. Církve, o kterých se všude píše nemá s křesťanstvím a vírou v Boha už nic společného. "Miluji bližního svého", anebo, "nečiň druhému co necheš, aby činil tobě" jsou prázdnými frázemi těchto organazací. Dodám jen, že jsem šťastně věřící křesťan té jediné církve.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, až teď na závěr dne jste první chapajici. Nerozlišují věřící a nevěřící, ale chapajici a nechapajici...

2 0
možnosti
JH

J84a28n 63H38l51e61d96í82k

8. 11. 2012 22:11

někteří pisatelé na místo, aby studovali dějepis, poslouchají pouze komunistická hesla, která mají za úkol zesílit nenávist za každou cenu a maximálně. Předání části nemovitostí, které leží většinou v polosutinách, vybrakovaných a zaneřáděných lesů-- je pro stát velkým kladem, co se mohlo, rychle se skácelo a prodalo, což pokračuje i dnes. Dříve se pytláci a zloději stříleli, dnes oni střílejí po hajných. Miliardy vyplácené dnes na mzdy-penze-léčení kněží nevadí a to samé vyplácené rámcově, s jasným úplným ukončením vadí. Komunistům především jde o ztrátu kontroly církví, o notorické vměšování a teror.

6 3
možnosti
Foto

Jste příliš zaujatý, abyste mohl psát k věci. Rozum ksem dostal až po padu komunismu a nerozum jejich politiku, jen svůj názor, jste zapskly a podle toho reagujete;-) chce to víc nadhledu. Proste za můj názor muže neinformovanost a trocha nezájmu informovat. Nejsem povinen studovat historii...ale pokud mám na něco doplácet, chci vědet selských rozumem za co!!!!!

2 2
možnosti
HM

nejde  ani tak o církevní  restituce ,jako  ale o postupnou odluku, navíc ( naplněni nálezu US),  důležité  odblokováni léta zablokovaného majetku ležícího ladem..vláda konečně kousla do onoho kyselého desetiletí odkládaného a neřešeného  jablka..konečně došlo k dohodě a ke kompromisu s církvemi ,což má tato vláda velké plus..R^

6 9
možnosti
IN

I97v11a45n 58N39o94v21á34k

8. 11. 2012 20:45

Odluka je v pořádku, ale nesmí být dělána stylem vydírání, čili že jde o restituce. Jenže kdyby se citově nevydíralo lživým tvrzením o restitucích, tak by i vláda musela přistoupit na debatu o velikosti objemu majetku

7 4
možnosti
Foto

Nevýhodou demokracie je, že se počítá s davovou psychózou. Jednoho chytrého, přehlasují dva blbci. S tím však nemohou počítat ti, kteří žili z kradených majetků komunisty a dnes jim vadí vracení ukradeního;-D

11 5
možnosti
VH

V každém případě jse o peníze. Ono už není moc co by se dalo rozkrást. Tzn.že my vám dáme peníze v restituci, ale vy nám zato něco vrátíte. Tak se elegantně dostanou ke státním penězům. A to, že socani jdou proti restitucím je jenom z toho důvodu, že nejsou u lizu. Na budouctnosti našich dětí a vnuků jim nezáleží.

Myslí si snad církevní hodnostáři, že je budou Češi milovat?

Jednou v životě jsem byl na půlnoční a v už mě tam nikdo nedostane. Deset minut nám farář nadával, že o svátcích jdem do kostela, ale jinak tam lidi nechodí. Již nikdy.

10 5
možnosti
AK

A Vy jste šel na půlnoční proč, smím-li se ptát? Abyste "načerpal" vánoční atmosféru, anebo se radoval, že se narodil Spasitel?

1 10
možnosti
IN

I65v34a65n 49N13o62v56á21k

8. 11. 2012 17:40

Nejraději mám obecnou obhajobu církví. Církve nic špatného  nedělaly. To jen zlý panovník. Ještě chybí dodat, že to bylo proti vůli církve a že ta ty majetky, které se odebíraly pohanům a heretikům vlastně vůbec nechtěla, ale ti zlí panovníci je k nim násilím připoutali a proto je jako museli vzít :)

Stejně jako že panovníky jen tak z nudy napadlo pronásledovat pohany či heretiky. Ne protože někdo je určil za pohany a heretiky, ale prostě takový král si seděl, nudil se, z ničeho nic řekl ty jsi heretik a já tě budu pronásledovat. A církev stála a říkala nene tyto lidi se nesmí pronásledovat, vládne svoboda názorů, my je milujeme a chceme s nimi debatovat, zveme je na koncily na povídání a strašně se  s nimi kamarádíme. A ta zlá světská moc ... a tak dále a tak podobně. Procírkevní výklad dějin dost připomíná komunistický.

9 3
možnosti
ZK

Z19d25e30n26a 13K34o80č32í

8. 11. 2012 20:23

Já bych řekla, že je úplně jedno, jestli někdo někoho miloval, či nikoliv. V pozemkových knihách byl zapsán jako vlastník a basta - to je dostatečný důvod.

Spekulovat o tom, kdo by byl lepším vlastníkem je proto zbytečné. Jedno vím ale bezpečně - stát je tím nejhorším. !!!

1 5
možnosti
VS

Naopak, zcela prospesne. Rozvaliny budou postupne casu opraveny a majetek spravovan ku prospechu mistnich, krajiny a spolecnosti R^

3 9
možnosti
RS

R97u37d49a 28S75l46a98v15í32k

8. 11. 2012 17:15

To bylo vidět u Chrámu sv. Víta, jak si církev představuje správu majetku...

13 2
možnosti
KM

K93a74r15o18l 53M27e58l72o

8. 11. 2012 16:10

Tvoj pohlad nie je pohlad cloveka so 2wselskym" rozumom. Tvoj pohlad je  pohlad cloveka, ktory zil v spolocnosti 40 rokov vymyvanej ateistickopu bolsevickou ideologiou. Bud dolozis dokumenty ako nadobudli cirkvi protipravne majetok alebo radsej mlc.

4 11
možnosti
Foto

Já nic takového netvrdím a dávám prostor, ať nás přesvědčí...bohužel si myslím, že tato mylná představa je +/- většinová...

2 1
možnosti
Foto

no, to jste se teda předvedl. Naprosto demagogické a jednostranné. A obrázek s upálením tomu nasazuje korunu. Vám nevadí, že trvá více než dvacet let, než se vrátí majiteli ukradený majetek, ze kterého stát bezostyšně tyje. Hanebně dlouhá doba. Karmovat nemohu.

6 12
možnosti
Foto

Ano, jednostranné, je to můj pocit a můj názor a rozhodne se za nej nebudu kat. Ať me zkusí církve přesvědčit a ja rad názor změním.

11 1
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3857x
Docela obyčejný člověk s dost možná tím nejobyčejnějším názorem na dění kolem. Kdybych měl všechno dusit v sobě, byl bych nervózní a nevrlý.