Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně osobně by hodně zajímalo, jak bude církev dokazovat to získání majetku. Tady tahle byla zaživa upálena, protože byla podezřelá z čarodějnictví, no a my to jako spravovali a pak zase komunisti a no a teď je z toho mrakodrap a je to naše...

Nebo, tady tu vesnici jsme nechali vypálit, takže to, co teď tady stojí je naše?

Pořád to nechápu...dary mocnostem pod nátlakem? Tady to podepiš, nebo tě obviním z kacířství? Nebyla církev tolik podobná komunistům? Buď budeš kvákat co já, nebo ti vypálím cejch popřípadě upálím rovnou celého? Byť je nemusím, komouši alespoň zavírali a dali možnost se později vrátit do života. Kdyby Havel hlásal svou pravdu a lásku před 300 lety, nejspíš by ho spálili na uhel...a vzali si jeho terasy!!

8 2
možnosti
MK

Na základě listin z katastrálních úřadů, kde jsou vedeny jako majitelé jednotlivé farnosti, církevní společnosti apod. Církevní vlastnictví nebylo zrušeno ani komunisty, ale zákony z roku 1948 a 1956 bylo církvím zablokováno právo s tímto majetkem nakládat. Takže nejde o restituce, ale o odblokování onoho majetku. :-) A ty Vaše představy jak církev získávala majetek jsou Vás nedůstojné. Staví Vás na úroveň těch, co v roce 1948 přivedli tento stát do totality

6 9
možnosti
PH

autore, za předpokladu, že zůstaneme do budoucnosti právním a demokratickým státem, tak jsou 2 možnosti řešení: odluka církve (a to si přeje údajně většina lidí) ,budeme všichni platit cca 2 mld. ročně po dobu 30 let a nebo odluka nebude a ty samé peníze se budou platit církvím neustále dál. Jiná možnost je, nástup totality a to to vše vyřeší za nás a potom si s tím nebudete lámat hlavu.

7 4
možnosti
MK

Hmm a proč je nedotáhli do konce socialisté , když byli u moci a byl hospodářský růst a místo toho tento stát zadlužovali? :-)

6 5
možnosti

Protože bylo prioritní vůbec nějakého růstu po letech bídy dosáhnout, aby bylo možné vůbec splatit dluhy po bankovním socialismu.

7 2
možnosti

Hodnotíte ze špatných idealistických pozic. Církev není a nemůže být v žádné své institucionální podobě dokonalá. Rozhodne-li se stát zmírnit křivdy minulého režimu, měl by tak činit rovným přístupem k církvím stejně jako k ostatním restituentům. Restituce tak jak byly bolševicky proválcovány bolševiky v české politice, to není problém doby krize, ale způsobu - jak prosazení, tak znění onoho zákona a jeho dopadů.

3 0
možnosti
Foto

A tady bych s Vámi do určité míry i souhlasil. Žádné velké vysvětlování občanům, je nás dost, tak to prohrneme silou nadpoloviční většiny v dolní komoře Parlamentu. To je velká a zásadní chyba tohoto procesu.

Já věřím, že dojde k oněm novelizacím, které byly slíbeny - především v otázce daňových úlev pro církve a jejich zrušení.

2 4
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3857x
Docela obyčejný člověk s dost možná tím nejobyčejnějším názorem na dění kolem. Kdybych měl všechno dusit v sobě, byl bych nervózní a nevrlý.