Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

"Chce se mi blejt,"  Jen si poslušte. Ale u sebe doma. To můžete třeba i  z podoby! Ani v tom případě by se nic nestalo.

4 3
možnosti
OK

Pan autor se chová poněkud arogantně. Tato země je plná kostelů a jiných církevních památek. Stát ne ně tu a tam podle svých možností přispívá. Zbytek musí jít od věřících. Přitom dříve tyto objekty byly financovány zejména z polí a lesů, které k nim od počátku patřily. Po odluce budou muset věřící platit i mzdy kněží. Pokud nedojde k navrácení majetku, nebudou mít věřící na údržbu církevních památek. To, že je tak nebudou moci používat k liturgickým účelům, asi většinu občanů trápit nebude. Že však nám budou chátrat kulturní statky, to už by snad alespoň někoho mohlo vést k zamyšlení.

4 3
možnosti
MK

Asi si dnes půjdu obhlédnout dubové hájky naší farnosti. Projdu si políčka, mýtinky. I rybníček nám patřil. Již nebudu muset chodit do dalekých krajů pro kapříky. :-)

3 3
možnosti
OK

Restituce jsou svázány s odlukou církví. Kdyby nebylo odluky, církve by na restitucích netrvaly.

3 5
možnosti
BM

Vždyť církve platíte do teďka-a to Vám nevadilo-tak ještě chvilku vydržte. A že platíte politické strany, které nevolíte a europoslance, kteří jsou naprosto k ničemu to Vám také nevadí???

Jinak příjemné zvracení, já si dám panáčka;-D;-D

8 5
možnosti
Foto

sice obecně s vyrovnáním s církvemi souhlasím (stát je opravdu mizerný vlastník)....u polí, lesů a řady staveb asi církev bude odpovědnějším správcem........současná forma restitucí mi ale nevoní. Příliš zavání tunelem a provizí.....částka nepodložena, výše majetku sporná, podmínky výrazně lepší než restituenti z řad občanů.....prostě hnus velebnosti.

5 1
možnosti
Foto

Přesně tak to vnímám, souhlasím. Vadí mi celková částka a a možnost přístupu ke zcela průhlednému financování. Hodně by mě zajímaly ty paušální náhrady.

4 2
možnosti
Foto

Je zajímavé, že když v roce 2005 schválil náš parlament zákon o podpoře obnovitelných zdrojů energie, tak nikdo ani moc nekřičel (Klaus se tuším zachoval stejně jako nyní -nechal zákon "projít" bez svého podpisu). Přitom za tuto legraci zaplatíme celkem řádově stovky miliard!!!

Nemovitý majetek, který se bude církvím vracet, je dnes zablokovaný. Jeho vrácením nebude státní rozpočet ochuzen ani o korunu. Zároveň začne probíhat 17 leté období, kdy bude stát snižovat příspěvek na činnost církví. Od roku 2030 už církve nebudou dostávat od státu nic, odluka církví od státu bude dokončena.

Takže v porovnání se zákonem o podpoře OZE trochu zbytečná hysterie.

4 6
možnosti
Foto

Nikdo neví, co bude za 30 let a stát v případě neschopnosti církev padnout nenechá...bude ji dotovat i nadále, dovolím si tvrdit, že tohle není prognóza, ale nevyhnutelný fakt.;-€

5 3
možnosti
Foto

Copak tady nikdo nevnímá ten MEGATUNEL????!!! Počkejte, co budete číst za články za 5 let! To zase bude panečku tunelářkůůů[>-]

9 2
možnosti
JK

Cirkevni restituce jsou nutne. Pokud by je neschvalil parlament, nastala by divoka soudni pre cirkvi se statem a ten by na tom pouze tratil. Tato varianta je mnohem lepsi a vyhodna pro vsechny ;-)

5 7
možnosti
MK

By mě zajímalo, jak se teď tváří Vereš. :-)

3 5
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3857x
Docela obyčejný člověk s dost možná tím nejobyčejnějším názorem na dění kolem. Kdybych měl všechno dusit v sobě, byl bych nervózní a nevrlý.