Okamura vyhozen z kandidátky. "Někdo" se ho zřejmě bál.

23. 11. 2012 15:25:00
A už jsou toho plné noviny, zatím jen ty internetové. Trio vážnějších kandidátů do přímé volby Prezidenta bylo vyškrtnuto z kandidátky. Vševěd Okamura, rebelka Bobošíková a zamlklý Dlouhý tak do bojů o výživné křesílko nezasáhnou. Kdopak asi stojí za konspiraci s hlasy, která jednak způsobila pokřivený pohled na trio kandidátů, a v další řadě také na samotnou přímou volbu hlavy státu?

A možností se nabízí několik. Vymyslet můžeme cokoliv, polemizovat se dá o čemkoliv. Honí se mi ale hlavou jediné jméno, které bylo přímo v ohrožení. Jan Fischer.

Nejenže vyjádřil svou obavu, ale přímo naznačil, že Tomio Okamura by byl jistě vhodným kandidátem a rozhodně úspěšným. Velice rád ho označuje za populistu, což z jeho úst zní směšně. Za panem Fisherem stojí kompletní pražská prominentůra. Ta má ke svým Sicilským bratrům hodně blízko a mnohdy si s nimi nezadá. Nechci očerňovat pana Fischera, jen se mi nelíbí jeho pokřiveně neupřímný boj prostřednictvím předražené kinokampaně, která je, myslím, silně populistická!

Netuším, kdo stojí za podvody s hlasy, jestli opozitní voliči nebo snad sami kandidáti, těžko říct. Jisté je, že tento způsob volby hlavy státu nefunguje jak má. Rozhodně není domyšlený. Domnívám se, že lepší by byl způsob dvoukolových kandidátek, kdy stejně jako u voleb parlamentních, zaškrtáváme své favority. Z těch by se celkem snadno rekrutovali kandidáti, které by volilo nad 50000 občanů po kontrole dokladů.

Jsem zvědavý, kdo bude další na řadě. Všichni tři, co se nejspíš budou cítit poškozeni (očekávám jejich vyjádření), se mohou odvolat, respektive dát rozhodnutí k soudu. Obávám se ale, že právě soudy jsou jednou z mašinérií, nad kterými "spravedlivě" bdí Fischerovi hoši.

Tak jste se alespoň snažili, pánové a dámo. Škoda, alespoň v případě paní Bobošíkové vidím v odvolání naději. Přeci jen, přišla asi jen o 15% hlasů. Ostatní "podvodníci" přišli skoro o 50% hlasů.

Celkem by mne zajímal Váš názor, myslíte si, že tohle je dílem náhody, nebo někdo šikovně zapracoval?

Autor: Lukáš Vojtek | pátek 23.11.2012 15:25 | karma článku: 36.54 | přečteno: 4392x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.13 | Přečteno: 642 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 2232 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 301 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 217 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 281 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3857
Docela obyčejný člověk s dost možná tím nejobyčejnějším názorem na dění kolem. Kdybych měl všechno dusit v sobě, byl bych nervózní a nevrlý.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...